INFORMATIE


 

Allereerst nogmaals van harte welkom op onze website, wat fijn dat je de moeite neemt om ons te bezoeken en we hopen dat je de informatie vindt die je zoekt. Mocht dit niet zo zijn laat het ons dan weten via het Contact formulier.

 

Zorggrens is gestart in 2019 door Martine van Gortel, Martine is van oorsprong B-verpleegkundige en is werkzaam geweest binnen de forensische psychiatrie. Door haar werk in de zorg is zij zich ontzettend bewust van het feit dat zorgmedewerkers het vaak lastig vinden om grenzen aan te geven. De werkdruk is hoog en zorgmedewerkers hebben vaak de neiging om de belangen van hun cliënten boven hun eigen belangen te stellen. 

 

Zorggrens biedt kickbokslessen aan voor diverse doelgroepen, bij de start van Zorggrens in 2019 richtte deze lessen zich voornamelijk op deze zorgmedewerkers. Door de toenemende agressie in de zorg is het belangrijk dat je als zorgmedewerker weerbaar bent en jezelf kan verdedigen als dat nodig is. Wij bieden deze lessen nog steeds aan, deze zijn volledig op maat en zullen plaatsvinden in combinatie met rollenspel om de situaties zo waarheidsgetrouw na te bootsen.

 

De tweede doelgroep waarop Zorggrens zich richt zijn mensen die graag willen bewegen/sporten maar niet zo goed weten hoe zij moeten beginnen, mensen die het lastig vinden om in een sportschool te sporten of zich daar niet thuis voelen om wat voor reden dan ook. Dit kan zijn omdat je verlegen bent, je een diagnose hebt en daardoor iets meer begeleiding nodig hebt, of je hebt wat overgewicht en vindt het lastig om te beginnen met bewegen. 

 

Bij Zorggrens staat plezier in bewegen voorop, als iets niet lukt dan kijkt niemand daar raar van op en iedereen mag zijn wie hij is zonder oordeel. De lessen zijn dan ook volledig op maat, als iets niet lukt dan zullen we samen kijken hoe het dan wel kan. Hoe je een oefening zo kan aanpassen dat het wel lukt uiteindelijk of we kiezen een alternatieve oefening.

 

Kickboksen en leren grenzen aangeven is een fantastische combinatie, waarom leggen we je graag uit!

Kickboksen is een leuke sport, je mag je armen en benen gebruiken en je leert uitdelen en incasseren (onder begeleiding), mooie bijkomstigheid is dat het ook nog eens ontzettend goed is voor je conditie. Het kan je helpen om je agressie en andere emoties te reguleren en uiteindelijk voel je je fysiek en mentaal sterker, je zult al snel merken dat je meer kan dan je denkt en voelt je daardoor zelfverzekerder. Je voelt je veiliger doordat je jezelf kan verdedigen. Je leert je grenzen te voelen waardoor je ze beter kan bewaken. Kickboksen is dus veel meer dan alleen maar tegen een bokszak aanslaan en trappen en het is zeker niet bedoeld om elkaar pijn te doen of te verwonden. 

 

Momenteel vinden de lessen veelal plaats in Apeldoorn en Vaassen.

Verder organiseren wij ook tal van andere activiteiten voor iedereen die dat leuk vindt. Hierbij kun je denken aan een kampeerweekend met enkele gezinnen van onze leden, meedoen aan de midwinterloop in Vaassen/Apeldoorn, leren hardlopen, een wandeling door het bos, de nieuwjaarsduik in Bussloo, of gewoon een andere gezellige activiteit met zijn allen waarbij het groepsgevoel erg belangrijk is. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft om te komen sporten.

Zorggrens werkt ook samen met Stichting Leergeld gemeente Apeldoorn en gemeente Epe. 

 

Wij hopen dat u een beeld heeft gekregen van wie wij zijn en waar wij voor staan, mocht u zich aan willen melden voor onze lessen of meer informatie willen over onze trainingen dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Hierbij willen wij nadrukkelijk vermelden dat indien u zich aanmeldt wij eerst graag nader kennis willen maken met elkaar om een beeld te krijgen in welke groep u het best geplaatst kan worden. Ook kan het voorkomen dat er niet meteen een geschikte plek is en dat wij eerst intern moeten kijken of wij de aanmelding kunnen aannemen. 

 

Sportieve groet,

Martine van Gortel, Gertia Wolf, Aleida van Gortel & Marie-José van Gortel

Team Zorggrens